Costa Rica

Costa Rica heeft wolkenbossen, met bijzondere flora en fauna en leuke activiteiten!
 

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica is een magisch land als je een allround bestemming zoekt. Je kunt er zwemmen en ontspannen op een van de grote stranden langs de kust van het Caribisch gebied en surfen in de Stille Oceaan. Voor avonturiers is er de jungle en – last but not least – je kunt er winkelen!

Surfen en skaten in San José

Ben je op zoek naar surf- en skateoutfits, dan is San José de stad waar je moet zijn. In veel winkels vind je er merken zoals Volcom/DC/O'Neill aan spotgoedkope prijzen! De stad is verdeeld in zones. Zorg dat je van tevoren goed weet welke veilig zijn en welke niet. Pas sowieso goed op je spullen, waar je je ook bevindt. Het is vanaf San José ongeveer twee uur rijden met de bus om de Caribische kust te bereiken. Om de Pacifische kust te bereiken zit je ongeveer net zo lang in de bus. Je kunt via KILROY leren surfen in Costa Rica!

Arenal en La Fortuna

De majestueuze vulkaan Arenal wordt tot één van de tien actiefste vulkanen ter wereld gerekend. De vulkaan produceert aan de lopende band grote aswolken, explosies en gloeiend hete lava. Vooral 's nachts is het prachtig om de rode lava langzaam naar beneden te zien stromen. Overdag kun je een wandeltocht maken rond de voet van de vulkaan en het gerommel horen of zelfs stenen door de lucht zien vliegen. Een must als je naar Costa Rica gaat! Naast Arenal is ook La Fortuna een aanrader. Je kunt er rappels doen van watervallen en spectaculair tussen boomtoppen slingeren via metershoge kabelbanen. Puur avontuur!

Monteverde

De Monteverde bergen zijn perfect voor wandel- en trektochten. Het uitzicht is er adembenemend. Geniet van een lunch op één van de vele ranches, bezoek het mystieke Cloud Forest Reserve en bewonder de mooiste vogel van de wereld: de 'Quetzal'.  

Manuel Antonio

In Manuel Antonio vind je de populairste en mooiste nationale parken van Costa Rica. Ga op expeditie en verwonder je over de kleurrijke exotische dieren, zoals de luiaard, vele soorten apen, iguanas en slangen. KILROY raad je aan om met een gids een park in te gaan. Met een gids spot je namelijk dieren die je zelf nooit zou zien. Daarbij krijg je op deze manier toegang tot de vele stranden in het park. Neem vanaf het park een bus naar Quepos om het tradionele Costa Rica te ervaren.

Jacó

Voor surffanaten is Jacó een topbestemming. Wereldkampioenen trainen er en er worden heel wat surfwedstrijden georganiseerd. De stranden zijn niet heel druk en worden zeer goed onderhouden.

Rondreizen in Costa Rica

Rondreizen in Costa Rica per bus is goedkoop maar niet erg comfortabel. Wees je ervan bewust dat er veel bussen naar jouw bestemming gaan, maar dat er vaak maar eentje rechtstreeks rijdt. De andere bussen stoppen constant omdat de chauffeur erop staat zowat zijn hele uitgebreide familie een lift te geven.

Budget in Costa Rica

Je kan in Costa Rica met  de lokale munt ‘Colones’ betalen, of – door de vele Amerikaanse toeristen – met Amerikaanse dollars. Costa Rica is het duurste land van Centraal-Amerika maar nog steeds redelijk goedkoop. Een lekkere maaltijd kost je zo'n 10 US dollar, en een flesje bier zo’n 2 US dollar.

Beste reistijd voor Costa Rica

Voor strandliefhebbers is december tot april de beste periode om naar Costa Rica te reizen, want daarbuiten is het regenseizoen.  Niet ideaal voor een strandvakantie, maar de natuur is zeker niet minder mooi tijdens het regenseizoen, dus als je niet bang bent om nat te worden, dan kan je Costa Rica altijd wel bezoeken.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact