Centraal-Amerika

Als je in Costa Rica bent moet je heel goed kijken, want wellicht zie je deze piepkleine kikkertjes!
 

Reizen naar Centraal-Amerika

Centraal-Amerika strekt zich uit van Guatemala tot Panama en is dé plaats waar je veel landen in betrekkelijk korte tijd kunt bezoeken door met de bus te zigzaggen tussen de Stille Oceaan en de Caribische zee. Vanuit Guatemala kun je geweldig reizen door El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Boek je reis naar Centraal-Amerika met KILROY.

Costa Rica

Het wordt steeds populairder om door deze regio te trekken. Costa Rica is nog altijd de absolute nummer één, en rondreizen is er dan ook geen moeilijke opgave. Er zijn veel avontuurlijke activiteiten als surfen, raften, grotten, kloven en vulkanen verkennen of met een kabelbaan door de boomtoppen slingeren. Costa Rica staat bekend om zijn uitgebreide dierenrijk en prachtige natuur.

Panama

Panama lijkt sterk op Costa Rica en backpackers zijn dol op de mooie, witte stranden, hangmatten en surfplanken. Ook het bekende Panamakanaal is er zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent! 

Guatemala

In Guatemala is de Indiaanse cultuur sterk voelbaar en het gebied rond Antigua heeft een grote Indiaanse gemeenschap. Je kunt er werken als vrijwilliger en het is er zeer populair om Spaans te leren door één of meer weken bij een gezin te wonen en elke dag lessen te volgen. Zo spreek je in no time Spaans én ervaar je hoe de locals leven. Een highlight in Guatemala is Tikal, met zijn prachtige Maya ruïnes. Logeer aan de Caribische kust in een jungle lodge aan de rivier. Ronduit fantastisch!

Honduras en Belize

Honduras en Belize zijn aanraders voor fans van de onderwaterwereld. Snorkelen en duiken is er super. En wat dacht je van de Maya-ruïnes in Copan (Honduras) en de spannende ATM-grot (Belize)? Je  kunt er wandelen en zwemmen op een authentieke Maya-offerplaats. Helemaal terug in de tijd!

Nicaragua en El Salvador

Nicaragua en El Salvador zijn stukken minder ontwikkeld dan de andere Centraal-Amerikaanse landen. Ze trekken minder toeristen, maar zijn daarom niet minder interessant of mooi. Je maakt er prachtige tochten over de vulkanen en kunt er kajakken op mooie meren, vaak ook zonder gids. Het is er zeer geschikt om te surfen en er zijn prachtige koloniale stadjes. Over het algemeen is reizen in Nicaragua en El Salvador ook goedkoper dan in de omringende landen. Alleen maar pluspunten dus!

Vluchten naar Centraal-Amerika

Er zijn weinig directe vluchten vanuit Europa naar Midden-Amerika en het is soms een hele uitdaging om een goedkoop vliegticket te vinden. KILROY kan je hier bij helpen. Een reis naar Centraal-Amerika kan gemakkelijk worden verlengd met een trip naar Noord- of Zuid-Amerika. Kom eens praten met één van de reisspecialisten zodat je op basis van die extra informatie een goede keus kunt maken.

Rondtrekken in Centraal-Amerika

Reizen in Centraal-Amerika kan op veel manieren, vant luxe bussen met airco, tot volgestouwde lokale 'chickenbussen' waarin je, met de bagage op het dak, hobbelend op kleine bankjes rondreist. Natuurlijk zijn er ook taxi's en op sommige plekken is het handig om je per boot te laten vervoeren.

Accommodatie

Zorg ervoor dat je je accommodatie hebt geregeld vóór aankomst. KILROY kan je hierbij helpen. We bieden 'City Arrival Packs' aan; waarmee je zonder zorgen van het vliegveld bij je hotel of hostel komt. Wij kennen de beste plekken om te verblijven in de steden, dus vraag ons gerust om advies. Hostels, budget hotels en eco-lodges worden steeds populairder. Kies je voor een adventure tour, dan zit zo’n accommodatie er meestal in.

Budget voor Centraal-Amerika

Reizen met een adventure tours kan je flink wat kosten besparen, want de meeste kosten zijn al op voorhand betaald. In Centraal-Amerika kun je leven van 30 USD (21 euro) per dag als je in goedkope hostels verblijft en in lokale restaurantjes eet. Voorzie ook wat budget voor alle extra activiteiten. Als je dan eindelijk in Centraal-Amerika bent, wil je die toch niet missen?

Beste reistijd voor een reis naar Centraal-Amerika

Door het hoogteverschil (van zeeniveau tot 3000m hoogte) kan de temperatuur nogal verschillen. Het regenseizoen loopt hier van mei tot oktober; het droge seizoen van november tot april.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact