Seoul

Spendeer een paar dagen in Seoul om deze enorme stad te ontdekken
 

Reizen naar Seoul

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en één van de grootste en meest innovatieve steden van het verre Oosten. Hier leven meer dan 10 miljoen mensen, en de stad is in veel opzichten een typisch voorbeeld van een stad in Azië. Het straatbeeld is hier altijd hectisch en levendig, en de Aziatische cultuur is zichtbaar op alle niveaus. Boek je reis naar Seoul met KILROY.

Seoul is een echte aanrader en moet gewoon deel uitmaken van jouw volgende reis! Gun jezelf de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Seoul is in feite een goed voorbeeld van hoe je sommige steden pas echt gaat waarderen wanneer je ze beter leert kennen. Ervaar de stad van binnenuit en verdiep je vooral in de lokale bevolking.

Ontdek Seoul en eindig de dag met Soju

De enige echte manier om Seoul te ontdekken is door de ogen van de lokale bevolking. Eerst en vooral moet je een bezoekje brengen aan de Han rivier, deze loopt door verschillende delen van Seoul. De rivier is het heiligdom van de stad en een perfecte plek om te ontspannen van de drukte. Ga samen met de locals aan het water zitten, doe je schoenen uit en relax met je vermoeide voeten in het koele water.

Eens je weer een beetje uitgerust bent, maak een wandeling door het maSeoul entertainment district, waar je de Namdaemun markt vindt. Ga hier op zoek naar de beste deals in sportartikelen, kleding, typisch Koreaanse souvenirs en nog veel meer. Dompel jezelf onder in de straten vol met dampende barbecue restaurants, fascinerende theehuizen, sauna's, kraampjes met metershoge stapels dvd's en nog veel meer. Eens de duisternis valt, is het alsof de stad pas echt ontwaakt en kom je in een compleet andere wereld terecht. Maar laat je niet verrassen door de Soju, een zoete populaire Koreaanse likeur op basis van graan of zoete aardappelen.

De drukke straten van Seoul - Reizen naar Seoul

Een paar hoogtepunten van Seoul en omgeving

Een absolute must voor de reis naar Seoul is het prachtige Gyeongbokgung Paleis, ook wel Gyeongbok Palace genaamd. Dit paleis werd voor het eerst gebouwd in 1394 en later herbouwd in 1867. Geef jezelf voldoende tijd om rond te lopen en te genieten van deze bijzondere plek. Bewonder ook de prachtige tuinen die eromheen zijn aangelegd.

South Korea Gyeongbokgung Palace 02

Een andere maar niet minder interessante excursie is die naar de Koreaanse gedemilitariseerde zone. Dit is het gebied dat Zuid-Korea scheidt van Noord-Korea en is gekend als de DMZ, "Demilitarized Zone". Hier krijg je een uitstekende indruk van de beroemde koude relatie tussen de twee landen en leer je meer over de Koreaanse Oorlog. De plaats is aan beide kanten streng bewaakt, en men krijgt de indruk dat elke zijde altijd in de gaten gehouden wordt om te voorkomen dat men 'van de andere kan gaat aanvallen'.

Plan een bezoekje aan de DMZ zeker in tijdens je bezoek aan Seoul. Het beste is op voorhand te boeken aangezien ze hier je nationaliteit en "reden van bezoek" controleren. Zorg ervoor dat je de Noord-Koreaans soldaten nooit aanwijst en merk het hoogteverschil tussen de twee vlaggenmasten op. En dan is er nog het 'valse' dorp dat Kim Il Sung's regime hier gebouwd heeft. Het heeft geen inwoners en is enkel gebouwd om te kunnen pronken. 

De scheiding tussen Zuid- en Noord-Korea - Reizen naar Seoul

Seoul bruist!

Op een reis naar Seoul ontdek je hoe bruisend en levendig deze metropool wel is, zowel tijdens de dag als tijdens de nacht. Maak een wandeling in Itaewon en je zult zien wat we bedoelen! Hier krijg je een voorproefje van het echte, jonge en wilde Seoul.

Vergeet niet om een ​​wandeling te maken door Seoul's 'Soho', de wijk Samcheongdong. Dit gedeelte van Seoul is heel anders dan de rest van de stad, omdat de huizen hier veel smaller en kleiner zijn, hebben de straten hier een meer intieme sfeer dan in de meeste andere delen van de stad. Vlakbij het Koninklijk Paleis complex vind je een reeks van uitstekende galeries, boetieks en cafes.

Eten in Seoul

De vele restaurants die gevestigd zijn in Seoul zijn vaak 24 uur per dag open. Natuurlijk kan je hier Koreaans eten, maar eigenlijk vind je er bijna alle denkbare internationale keukens. Een echt coole ervaring is om in het restaurant eten in de top van N'Seoul Tower. Kies dan vooral een avond uit waarop de lucht helder is - een onvergetelijke ervaring en een prachtig uitzicht verzekerd! En ja, het eten is hier ook uitstekend.

Winkelen in Seoul

Seoul is ook een paradijs voor de shop-a-holics. Fashion District Myeong Dong biedt alles wat je winkelhartje begeert.

Ga shoopen in Myeong Dong- Reizen in Seoul

Probeer ook de iets toeristischere Insadong en de spannende - en goedkope - Dongdaemun Markt, waar je echt voor ieder wat wils vindt. Deze markt is de beste plek om 's avonds te gaan verkennen en blijft open tot ver na zonsondergang. Het fijne aan Seoul is, is dat elke wijk zijn eigen winkels heeft, winkelen hoef je hier dus niet te missen.

Seizoenen in Seoul

De herfst is het meest comfortabele seizoen om Seoul te bezoeken. De zomers zijn hier erg warm en vochtig, en omgekeerd is het erg koud in de winter. Het regenseizoen is in juni en juli, en in januari en februari kan het behoorlijk sneeuwen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Seoul

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact