Zuid-Korea

Reis naar Korea - geschiedenis, natuur, vriendelijke locals en shopping
 

Reizen naar Zuid-Korea

Zuid-Korea is een perfecte bestemming voor jouw around-the-world trip. Breng een paar dagen door in Seoul, bezoek de grens tussen Zuid- en Noord- Korea en relax aan één van de stranden van de eilanden Cheongsando en Udo of neem een duik in de vele warmwaterbronnen. In Zuid-Korea is voor iedere reiziger wat te doen en te zien!

Zuid-Korea ligt in het zuidelijke gedeelte van het Koreaanse schiereiland en bestaat uit 9 provincies. Met haar 48 miljoen inwoners is Zuid-Korea een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit bergen en heuvelachtig gebied. Even buiten de kust liggen een aantal grote en kleine eilanden. Zuid-Korea heeft een lange historie die vooral gekenmerkt wordt door de lange machtsstrijd tussen China en Japan.

Wat te doen in Zuid-Korea? 

Zuid-Korea heeft veel meer te bieden dan de dan de YouTube sensatie "Psy" en "Gangnam style". Het land heeft een bijzonder rijke geschiedenis en cultuur maar is tegelijkertijd ook één van de meest moderne landen ter wereld. De hoofdstad, Seoul, is één van de grootste steden ter wereld en gevuld met een mix van traditionele tempels en moderne wolkenkrabbers. Hier vind je een eindeloze mix van subculturen en heb je de perfecte kans om je aan het meest populaire tijdverdrijf van de Zuid-Koreanen te wagen: video spelletjes. 

Uitzicht over Seoul - Reizen naar Zuid-Korea

Een populaire toeristische bezienswaardigheid is Tripitaka Koreana, een collectie van 8000 uitgesneden houtblokken die als manuscript voor boeken dienden. Ook interessant is het om een dag uit het leven van een Koreaan mee te maken in 'Korean Folk Village'. En speel ook eens een spelletje met de Koreanen mee op de computer of TV, een populaire bezigheid onder de locals.

Voor een actieve reis biedt Korea je o.a. de mogelijkheid om te gaan duiken, jagen en vissen in Sogwip'o. Of waag je eens aan één van de Zuid-Koreaanse Martial Arts. In Zuid-Korea vind je 13 skiresorts, dus ook wintersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Een must-see is de haven van Seoul, Namdaemoun.

Wandelen in de nationale parken

Een groot deel van het Zuid-Koreaanse vasteland bestaat uit heuvels en gebergten met verschillende prachtige nationale parken. Het Hallyo Haesang National Park is een uitgestrekt gebied van natuurschoon en zee. Hier kun je heerlijk zwemmen in het kristalblauwe water aan de kust of één van de eilandjes bezoeken. In dit National Park leven veel bijzondere dieren en planten, dus vergeet je camera niet!

Hou je van wandelen, dan is het eiland Cheju-do de perfecte bestemming. De vulkanische lava heeft hier voor een geweldig landschap gezorgd waar je doorheen kunt wandelen. Ook Songnisan National Park is mooi om in te wandelen. In dit park ligt Popchusa, een stadje waar je veel tempels vindt. In deze tempels hebben ooit ongeveer 3000 monniken geleefd. Aan de oostkust ligt het Soraksan National Park. Dit park is bijzonder omdat het bestaat uit enorme wouden, watervallen, bergen, snelstromende rivieren, witte stranden en eeuwenoude tempels. Voor een tocht door de ongerepte en wilde natuur moet je hier zijn!

Het mudeungsan gebergte in Zuid-Korea - Reizen naar Zuid-Korea

Stranden en warmwaterbronnen

De stranden in Samch'ok aan de noordkust zijn adembenemend mooi. Er zijn stranden met enorme rotsformaties en kliffen, terwijl er ook parelwitte zandstranden zijn. Krijg je honger dan kun je in deze buurt een heerlijke vismaaltijd eten in één van de lokale restaurants. Net ver van de stranden van Tongnae en Haeundae kun je zwemmen in warmwaterbronnen die een helende werking schijnen te hebben.

Ontdek de Zuid-Koreaanse keuken

Je hebt misschien al gehoord van Kimchi, een mengeling van verschillende groenten (meestal kool) met een mix van chili, look en gember. Het is bijzonder populair over de hele wereld, dus een echte aanrader om het eens te proberen als je dit nog niet gedaan moest hebben. Zuid-Korea staat gekend om zijn keuken, vaak gebaseerd op honderden jaren oude tradities. 

Ontdek de Zuid-Koreaanse keuken - Reizen naar Zuid-Korea

Ontdek de Zuid-Koreaanse BBQ en Kimchi

Rondreizen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea verplaats je je met het grootste gemak. Het transportsysteem is goed ontwikkeld en is modern. Met de bus, trein of vliegtuig reis je gemakkelijk en snel tussen de grotere steden. Ook de taxi is een ander populair vervoersmiddel. In de hoofdstad Seoul is de metro verreweg de meest comfortabele en gemakkelijkste manier van reizen.

Accommodatie in Zuid-Korea

Ook wat betreft onderdak kun je in Zuid-Korea krijgen wat je wilt. Er is een ruime keus tussen goedkope hotels, internationale resorts en zelfs campings. Via KILROY boek je gemakkelijk goedkope accommodatie in Zuid-Korea!

Beste reistijd voor Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft een vochtig, continentaal en subtropisch klimaat. De zomers zijn vochtig en warm, met temperaturen rond de 40 graden. De winters zijn lang, koud en droog. De maanden september tot november zijn dan ook de beste tijd om het land te bezoeken, want dan is het lente. Ook april en mei zijn geschikt, maar dan hebben de Japanners ook vakantie en bezoeken het land in grote getale. Een accommodatie boeken kan in deze periode moeilijk zijn, dus boek ver vooruit.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Zuid-Korea

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact