Vietnam

Het wereldwondern Halong Bay is voor veel backpackers het hoogtepunt van Vietnam.
 

Reizen naar Vietnam - kleurrijke dorpen en rijstvelden

Hou je van uitgestrekte vergezichten over groene rijstvelden en berglandschappen? Of gaat je hart sneller slaan van een safari langs grillige rotsformaties en idyllische zandstranden? Vietnam heeft het allemaal. Boek je reis bij KILROY en ontdek de grote etnische diversiteit van dit veelzijdige land.

De doorgewinterde backpacker weet dat je naast de grote toeristentrekkers ook altijd nog de 'in-betweens' hebt, die voor velen het meest interessante deel van de reis zijn. In Vietnam heb je beide. Er zijn veel schitterende toeristische hot spots, maar ook de tussenstops zullen onvergetelijk zijn. Ontmoet de Vietnamezen en laat je steeds weer verrassen door de plaatsen waar je terechtkomt.

Bij het reizen door Vietnam, vallen de grote verschillen tussen bevolkingsgroepen je zeker op. De Flower Hmong in het noorden leven nog precies zoals honderden jaren geleden, wat in schril contrast staat tot de goedopgeleide zakenvrouw die je in de straten van Saigon aantreft.

De mooiste plekjes van Vietnam

Ho Chi Minh Stad is de grootste, modernste en drukste stad in Vietnam, en door de vele musea zeker een bezoek waard. In Hanoi, vol tempels, pagodes en markten beleef je het echte 'Vietnam-gevoel'.

Op Phu Quoc, een eiland ten zuidwesten van Vietnam en Cambodja, vind je schitterende stranden. Het is slechts deels open voor toeristen, maar zeker een bezoekje waard. Neem de rondweg langs de kust of een van de routes naar een romantische zonsondergang op een stil, afgelegen strand.

Lekker relaxen aan het strand in leuk resort? Dat kan in Mue Ne uitstekend! Zorg wel dat je er wat geld achter de hand hebt, want de prijzen voor overnachtingen zijn nogal westers. Het mooie strand met thermische winden maken dit tot dé plek om te (leren) kitesurfen.
Fan van duiken? Dan mag Nha Trang niet ontbreken op je reis; de duikmogelijkheden zijn er bijna onbeperkt! In Nha Trang zijn diverse dagtrips te boeken waarbij je per boot vier eilanden bezoekt, naar hartenlust kunt snorkelen of duiken en een lekker wijntje kunt drinken aan de 'floating bar'!

Hoi An

Hoi An is de oude havenstad. Ze verschilt in veel opzichten van de rest van het land en is gekend om haar kleermakersindustrie. De kwaliteit van kleding is in Hanoi en Saigon iets beter, maar goedkoper dan in Hoi An vind je ze niet. Altijd al unieke sneakers gewild? Dit is je kans! Laat de omtrek van je voet tekenen, kies stofjes en kleuren en je hebt enkele uren later een kunstwerk aan je voeten!  

Gedemilitariseerde Zone

Ben je geïnteresseerd in de Vietnam Oorlog (lokaal beter bekend als de Amerikaanse Oorlog), dan is de Gedemilitariseerde Zone erg interessant om te bezoeken. Vooral de tunnels van Vinh Moc zijn erg indrukwekkend. Hier hebben 300 mensen zich vijf jaar lang onder de grond verscholen.

Rondtrekken door Vietnam

Rondreizen door Vietnam is erg eenvoudig. Zelfs de kleinste bestemmingen zijn vlot bereikbaar, al kies je voor lange afstanden best voor een grotere (en iets duurdere) busmaatschappij. De nachtbussen zijn fantastisch. Je slaapt lekker languit en bereikt de volgende ochtend uitgerust je bestemming. Ook de trein en het vliegtuig zijn goede alternatieven. Vietnam Airlines biedt snelle, goedkope binnenlandse vluchten. Verken je Vietnam liever per motor? Door heel het land worden oude Russische beestjes verhuurd. Wil je toch liever een iets solider exemplaar, dan kun je een moderne chopper of off-road huren.Voor korte tripjes is er het openbaar vervoer. Neem je een taxi, let dan even op of er een meter wordt gebruikt of spreek van tevoren een goede prijs af.

Reisbudget voor Vietnam

In Vietnam kun je uitgaan van een dagbudget van zo'n 20 euro. Een hostel vind je al voor zo'n 7 euro en voor 2 euro heb je zelfs al een maaltijd! Het zijn vooral bustickets en andere tochtjes die dit bedrag wat omhoog helpen. Toch is Vietnam een superbestemming voor de lowbudget-backpackers.

Beste reistijd Vietnam

In Vietnam reizen doe je best buiten de regenseizoen. In het noorden loopt dat van maart tot september; in het zuiden kan het van mei tot en met oktober flink regenen. Van december tot en met februari zit je er het beste, want dan zijn de temperatuur en luchtvochtigheid relatief laag. Het kan namelijk bloedheet zijn in Vietnam!

Visumeisen Vietnam

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Vietnam. KILROY travels is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om Vietnam binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Vietnam

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact