Hua Hin

Vanaf Khao Tekiab heb je een prachtig uitzicht over Hua Hin
 

Hua Hin

Hua Hin is een badplaats in Thailand die in het teken staat van relaxen op het 8 kilometer lange strand vol resorts, het bezoeken van prachtige tempels en wat holes kunt slaan op één van de geweldige golfbanen.

Hua Hin's oudste resorts

Hua Hin is een van Thailand's oudste 'resorts' steden en dateert terug van in 1911 toen de 190 km lange spoorlijn tussen Bangkok en Hua Hin werd aangelegd. Hua Hin werd zo populair dat koning Rama de 7e besloot om zijn zomer residentie hier te bouwen. De huidige Thaise koninklijke familie is hier vaak terug te vinden. 

Welkom in Hua-Hin - Hua Hin treinstation

Activiteiten in Hua Hin

De eerste golfbaan van Hua Hin is in 1922 aangelegd en is nog steeds in gebruik. Golf is een activiteit die je zeker moet doen als je in Hua Hin bent! Andere populaire activiteiten in Hua Hin zijn paardrijden op het strand of een van de vele tempels bezoeken. Neem bijvoorbeeld Khao Tekiab, een berg aan het einde van het strand met een tempel erop. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over het strand. Tijdens je klim kan je van het gezelschap van aapjes genieten, die ook erg van eten houden en dat graag van je afpakken! Vergeet niet Wat Khao en het 20 meter grote Boeddhabeeld te bezoeken.

De stranden van Hua Hin 

De stranden van Hua Hin zijn prachtig. Het hoofdstrand, The Hua Hin beach, is het meest bezochte en meest gekende strand. In het weekend en op feestdagen kan het er enorm druk zijn, maar tijdens de week is het de perfecte locatie om te genieten van de zon en een verfrissende duik. 

7 kilometer ten zuiden van Hua Hin vind je het minder bezochte maar daarom niet minder mooie strand Khao Takiab. Andere populaire stranden zijn: Suan Son Pradiphat (9 km van Hua Hin) en Khao Tao beach Sai Noi, waar je ook een boedha beeld op de top van de berg kan terugvinden. 

Nationale parken bij Hua Hin

Khao Sam Roi Yot is een nationaal park gelegen in het water en betekent 'Berg met 300 toppen'. Khao Krachom is de hoogstgelegen top. De steile kalkstenen bergen liggen in de zee, maar tussen de bergtoppen vind je zoetwatermoerassen. Het grootste nationale park van Thailand ligt nabij Hua Hin is Kaeng Krachan en bestaat voornamelijk uit regenwouden.

Beste reisperiode voor Hua Hin

Hua Hin heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur rond de 33 graden. De luchtvochtigheid is er heel hoog. De beste periode om naar Hua Hin te reizen is tussen december en maart, het regenseizoen loopt van mei tot oktober. 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Hua Hin

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact