Chiang Mai

De rijstvelden in het noorden zorgen voor adembenemende uitzichten
 

Reizen naar Chiang Mai

Als je geïnteresseerd bent in meer dan een bruin kleurtje, dan is Chiang Mai, in het noorden van Thailand, een mooie bestemming voor je. Prachtige natuur, mooie bergen, geweldig shoppen en nieuwe avonturen in het vooruitzicht. Plan en boek deze onvergetelijke ervaring samen met KILROY!

Lekker door de stad slenteren of fietsen; Chiang Mai heeft een klein stadscentrum, en niets is ver weg. Het is haast niet te geloven maar Chiang Mai heeft 170.000 inwoners. Op elke hoek van de straat vind je één of meerdere tuk tuks dus mocht het lopen je gaan vervelen, dan stap je gewoon in. 

Bezienswaardigheden in Chiang Mai 

Chiang Mai staat onder andere bekend om zijn tempels. Er liggen er zo'n 160 in de directe omgeving. Vanuit de stad is het een leuke dagtrip naar de tempel Wat Phra Doi Suthep, gelegen boven op een heuvel, zo'n 16 km vanaf Chiang Mai. Via een lange trap, met trapleuningen uitgesneden in de vorm van lange kronkelende draken, bereik je de tempel. Na een klim van 290 traptreden, word je beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. 

Bezoek de Wat Phra Doi Suthep tempel in Chiang Mai

Er is altijd veel te beleven in deze stad. Leer de Thaise keuken kennen en volg een lokale kookcursus. Als je meer op zoek bent naar avontuur kun je gaan raften op een bamboevlot of een georganiseerde jungletocht maken. En boek je een meerdaagse jungletocht, dan zitten alle bovenstaande dingen erbij inbegrepen en overnacht je in authentieke, inheemse jungledorpjes. Zorg er wel voor dat je een trui bij je hebt, want 's nachts kan het behoorlijk afkoelen. Regenkleding en stevige schoenen zijn onontbeerlijk in het regenseizoen, van juli tot september. Van april tot mei is het het warmst in het noorden van Thailand. Als je voldoende tijd hebt, bezoek dan ook de befaamde Golden Triangle (de grens van Thailand, Laos en Myanmar).

Ga op trektocht door de jungle - Chiang Mai

Vanuit Chiang Mai is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een Longneck village. Deze vrouwen dragen vanaf hun vijfde jaar, vijf ringen om hun nek. Naarmate zij ouder worden komen daar meer ringen bij. Deze traditie wordt in stand gehouden door het toerisme. Wij raden een bezoekje aan zulk village dan ook af. 

Nachtleven in Chiang Mai

De avonden in Chiang Mai zijn bruisend. Overal staan kraampjes met koopwaar waar je alles kan kopen wat je maar kan bedenken. Reserveer dus alvast wat plaats in je rugzak, want denk maar niet dat je de stad kunt verlaten zonder aankopen! Na het shoppen kun je gaan 'uitrusten' in de barretjes of clubs. Bubbles en BangRak zijn populaire plaatsen. Deze sluiten vrij vroeg, dus stel het feesten niet te lang uit!

Reizen naar Chiang Mai

Je kunt Chiang Mai op verschillende manieren bereiken, het hangt er van af hoeveel geld en tijd je te besteden hebt. Vanaf Bangkok neemt het maar een uurtje in beslag met het vliegtuig. Het is natuurlijk veel goedkoper om met bus of trein te reizen. De trein doet er 14 uur over, de bus iets korter. Je kunt ook 's nachts reizen: de reis lijkt korter te duren, je bespaart kosten voor accommodatie en de reis is toch lang genoeg om nog uren naar buiten te kunnen kijken en van het landschap te genieten. Breng wel warme kleren mee als je met de bus gaat: de airconditioning staat altijd volop te blazen.

Accommodatie

Er zijn volop kamers te vinden in Chiang Mai in alle prijsklassen, van een goedkoop bed op een slaapzaal tot een luxe kamer; je vindt het er allemaal.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Chiang Mai

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact