Sri Lanka

Deze olifanten van Sri Lanka zijn heerlijk aan het badderen.
 

Reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig eiland in Zuid-Azië. Het is populair bij reizigers om zijn groene tropische bossen, adembenemende stranden en prachtige landschap. Bovendien heeft Sri Lanka een rijke cultuur en historie, en een wereldwijde export van thee, koffie, kaneel en kokosnoten. Boek je reis naar Sri Lanka bij KILROY!

Sinds de oudheid is Sri Lanka al het centrum van het boeddhisme. Toch is het een multireligieus land, want behalve het boeddhisme spelen ook het hindoeïsme, christendom en de islam een rol in Sri Lanka. In het hele land verrijken de kleurrijke sari's en de weelderige krullen van het Sinhalese alfabet de straten. Fruit, sieraden en geurige specerijen worden op de marktjes verkocht. Maar een bezoek aan Sri Lanka is pas compleet als je een van de festivals hebt gezien.  

Wellness, palmstranden en surfen

Reizigers met een lager budget kunnen genieten van de witte palmstranden waar je goed kan surfen. Je kunt jouw surflessen in Sri Lanka via KILROY regelen! In heel Sri Lanka liggen luxe wellness-centra waar de rijkere toerist zich kan laten verwennen. Veel van deze centra zijn versierd met de nationale bloem, de Nymphaea stellata. Via KILROY boek je goedkoop een leuk hostel in Sri Lanka. Ook de boeddhistische monumenten, de theeplantages en de natuur zijn de moeite waard om te bewonderen.

Reizen in Sri Lanka

Over het algemeen kun je gemakkelijk reizen in Sri Lanka, want Sri Lanka Railways verbindt de meeste steden met elkaar. In veel steden merk je de westerse invloed dankzij de lange aanwezigheid van de Britten. Sri Lanka is een ontwikkelingsland en daarom is alles er relatief goedkoop. Ondanks deze status is onderwijs wel erg belangrijk in Sri Lanka, want maar liefst 92% van de bevolking kan lezen en schrijven.

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

In het Yala National Park in het zuidoosten leven kuddes beschermde olifanten. Tijdens een avontuurlijke safari kun je hier ook luipaarden, herten en pauwen spotten. In Wilpattu National Park – in het noordwesten – leven veel watervogels, zoals ooievaars en lepelaars. Het Sinharaja Forest Reserve is ook het bewonderen waard, want dit park staat op de werelderfgoedlijst van het UNESCO. In Hill Country liggen veel theeplantages die je kan bezichtigen. Ook het plaatsje Ella staat bekend om haar theeplantages. De natuur in Ella is prachtig, net zoals de tempels en watervallen die je er vindt. Natuurliefhebbers kunnen ook naar Horton's Plain en naar World's End. Wil je wat meer actie? Dan kun je gaan surfen in Arugam Bay, een sfeervol strandplaatsje.

Steden in Sri Lanka

De oude steden Anuradhapura en Polonnaruwa moet je zeker gezien hebben als je naar Sri Lanka gaat. Je kan hier mooie stoepa's en andere boeddhistische kunst bekijken. De stad Galle staat op de werelderfgoedlijst van het UNESCO en is ook absoluut een bezoekje waard. Hier is nog goed te merken dat Sri Lanka ooit een Nederlandse kolonie was.

Festivals in Sri Lanka

Op 13 april wordt het Tamilse en Sinhalese nieuwjaar gevierd. De straten staan dan vol met feestende mensen. Ook Esala Peraha is een leuk festival. Het is gekend om zijn kleurrijke kostuums, versierde olifanten en Kandyan dansers, en er paradeert een olifant door de stad die de tand van Boeddha draagt. Dit festival wordt gehouden in de stad Kandy in juli of augustus.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact