Nepal

Trekkings door de Mount Everest starten vanaf Kathmandu in Nepal.
 

Reizen naar Nepal

Met sneeuw bedekte bergtoppen in het Himalayagebergte, geweldige wandel- en trekkingsroutes en de spirituele engergie van de oude tradities in de vele tempels, dit is Nepal in een notendop. Het is een prachtig en mysterieus land met vele culturele schatten. Boek je reis naar Nepal met KILROY.

Nepal heeft letterlijk en figuurlijk vele hoogtepunten. Met de Mount Everest en zeven van de tien hoogste bergtoppen ter wereld geklemd tussen Nepal en buurlanden China en India. Ook al behoort Nepal tot een van de armste landen ter wereld, beschikt het land over prachtige natuurlandschappen en vele culturele schatten. 

Kathmandu, een thuis voor backpackers

Kathmandu, de drukke hoofdstad van Nepal, is een verzamelplaats voor backpackers en avonturiers. Velen starten en eindigen hier hun reis, zodat je er souvenirs en alles voor een trekking kunt kopen. In de Kathmandu Vallei zijn veel historische en heilige bezienswaardigheden, zoals Bodnath, de grootste Boeddhistische stupa in Nepal, vol vrolijk wapperende gebedsvlaggen. Deze stoepa lokt zowel toeristen als Tibetaanse pelgrims die de spirituele energie van de Bodnath komen ervaren.
Middenin het oude centrum liggen Durbar Square en Hanuman Dhoka, het oude paleis van de koning. Een must voor fans van traditionele architectuur! In Kathmandu kun je prima een tijdje vertoeven en er vanaf Kathmandu luchthaven (de enige internationale luchthaven in Nepal) ook vlot verder reizen naar de mooiste plekken in de Himalaya.

Bodh Gaya

Bodh Gaya is de plaats waar Boeddha zijn verlichting bereikte. De Mahabodhi tempel is verbluffend en neem ook zeker een kijkje bij de Boeddhistische Universiteit in Nalanda met 10.000 studenten.

Royal Chitwan National Park

In Royal Chitwan National Park kun je rustig de jungle ervaren met een jeepsafari. Nog meer avontuur? Met wat geluk zie je de Aziatische neushoorn van dichtbij én kruis je ook luipaarden en tijgers.

Koshi Tappu Wildlife Reserve

In Koshi Tappu Wildlife Reserve vind je minder toeristen en kun je in alle rust vogels en andere dieren bekijken. Koshi Tappu is een vrijplaats voor wilde buffalo's, herten, krokodillen en dolfijnen.

Activiteiten en klimaat in Nepal

Trektochten in Nepal staan bekend als de beste ter wereld. De meeste gaan over hoogtes van 1000 tot 3000m, sommige gaan boven de 5000m-grens. Annapurna (3 - 28 dagen), Everest (6 - 30 dagen) en Langtang/Gosainkunda/Helambu (5 - 18 dagen) staan bekend om hun 'theehuis' trektochten. Let op: voor sommige tochten in Nepal is een vergunning nodig. Houd ook rekening met het weer in de bergen. In december en januari is het helder maar koud, in onze zomermaanden (tot eind september) is het regenseizoen – rustig maar zeer nat en zijn er veel bloedzuigers op de paden…

Rondreizen in Nepal

Treinen zijn er niet in Nepal. Wel bussen die soms irritant traag rijden door de slechte wegen. Check even op voorhand of ze wel rijden, want er zijn vaak problemen met het wegverkeer. Tussen Nepal en Tibet zijn er vijf grensovergangen. De Kodari grensovergang is alleen open voor georganiseerde groepsreizen, niet voor soloreizigers. Zorg tijdens de moesson voor een plan B, want modderstromen kunnen je gekozen route weleens ontoegankelijk maken.
Een auto met chauffeur huren of taxi's/riksja’s nemen kan ook. In grote steden kun je een fiets huren, al is dat in het centrum van Kathmandu minder aan te raden, omwille van de vele smog.

Veiligheid in Nepal

Als toerist ben je over het algemeen veilig, maar pas op voor zakkenrollers en loop 's nachts nooit alleen over straat. Check ook de begaanbaarheid van de wegen voordat je de stad verlaat. En pas op voor het water in Kathmandu; het is je grootste vijand. Kook en filter water altijd voor gebruik!

Beste reistijd voor Nepal

Het toeristenseizoen start in oktober. Wil je dit ontwijken, reis dan best in maart en april. Mei is vreselijk heet en stoffig en van juni tot september zijn de moessonwegen grote modderpoelen. Van december tot januari is het vrij koud, in goedkopere hostels heb je dan een (winter)slaapzak nodig.

Visumeisen Nepal

Als toerist heb je een visum nodig dat je best van tevoren kunt regelen. Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Nepal. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om Nepal binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact