Langkawi

Droom weg op deze prachtige tropische locatie!
 

Reizen naar Langkawi

Langkawi is een van de meest populaire bestemmingen in Maleisië en heeft veel spannends te bieden, zowel op land als op zee. Langkawi is ook de perfecte plek als je een ontspannen strandvakantie wilt, tussen je stedentrip in Bangkok en je verdere reis naar Kuala Lumpur of Singapore in.

Blauwe lucht, zon, witte zandstranden en palmbomen. Pulau Langkawi is het grootste eiland van de 99 idyllische eilanden die worden omringd door golven van de Andamanse Zee. Dit is het eiland waar je landt als je naar Langkawi vliegt. De meeste van de andere eilanden zijn onbewoond, wild en ongelooflijk mooi - zowel boven als onder de zeespiegel.

Boven het water in Langkawi

Hier zijn de heuvels bedekt met weelderig groen, waar je adelaars, speciale vlinders en andere exotische dieren kunt spotten. Je kan ook een bezoek brengen aan de Langkawi Crocodile Farm waar je veel verschillende soorten krokodillen van dichtbij kunt zien. Als je op de eilanden wilt rondkijken kun je een fiets of scooter huren - of een auto voor de langere tochten. Neem de kabelbaan, deze gaat 705 meter de berg op en geeft je een spectaculair uitzicht over Langkawi!

De Sky Bridge in Langkawi

Als je in de bergen bent, ga dan naar de 125 meter lange loopbrug. Deze hangbrug staat bekend als een van de engste bruggen ter wereld. Boek dagtours en excursies in Langkawi

Onderwateractiviteiten in Langkawi

Als je houdt van mooie koraalriffen en bijzondere vissen, is Langkawi zeker the place to be. In Pulau Pajares Marine Park, voor de kust van Langkawi, kun je snorkelen en de mooiste vissen zien. Of duik dieper, naar de grotere vissen, zoals barracuda's, kabeljauw en snapper. Als alternatief kun je de Langkawi Underwater World bezoeken, het grootste aquarium van Maleisië en een van de belangrijkste attracties van het gebied. Hier vind je meer dan 500 verschillende zee- en zoetwater dieren, zoals zeehonden, pinguïns, haaien en vissen.

Belastingvrij shoppen op Langkawi

Het belangrijkste eiland - Pulau Langkawi is het meest bezochte eiland van allemaal. Hier zitten alle hostels, banken en winkels waar het mogelijk is om belastingvrij te winkelen, omdat Langkawi, sinds het einde van de jaren tachtig, een belastingvrije zone is.

Beste reistijd Langkawi

Het hoogseizoen in Langkawi loopt van november tot april. Het is met 32 tot 35 graden erg warm, de luchtvochtigheid is hoog en er is weinig regen. Tussen januari en maart is het droogseizoen. Van april tot augustus is het midseizoen, je kunt buien verwachten in de middag maar toch is het lekker. Het laagseizoen is van september tot oktober, de zee is dan ruiger en het regent meer.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Langkawi

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact