Kuala Lumpur

Het station van Kuala Lumpur
 

Reizen naar Kuala Lumpur

Voor de meeste mensen die Kuala Lumpur bezoeken is het liefde op het eerste gezicht. Van historische tempels, exotische markten en culturele bezienswaardigheden tot moderne winkelcentra, iedereen vindt hier wat hij zoekt. Een efficiënt openbaar vervoer systeem zorgt voor een soepele verplaatsing van A naar B.

Petronas Twin Towers

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft zich enorm ontwikkeld in de laatste 150 jaar. De stad, dat oorsprongkelijk niet meer dan een klein plattelandsdorpje was, is nu een dampende Aziatische metropool met bijna 7 miljoen inwoners. De meest bekende bezienswaardigheden zijn de majestueuze Petronas Twin Towers in het midden van de stad. Neem de lift naar de top en geniet van een fantastisch uitzicht over de stad. Een ticket hiervoor kan je 's ochtends gratis en voor niets ophalen. Zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent, want vol=vol. Vlak naast de twee torens vind je een immens winkelcentrum met genoeg winkels om jouw geld te spenderen!

De Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur

De stad is in een aantal gedeeltes opgedeeld. Als je een bezoek brengt aan deze wereldstad zijn de volgende gebieden het interessantst:

  • City centre

Hier vind je het Merkeda Square, Sultan Abdul Samad Building en Selangor Club. Ook het oude Chinatown kan je hier terugvinden. Daarnaast is het de plek waar je moet zijn voor goed eten en gezellige marktjes.

  • Golden Triangle

De Golden Triangle is het hippe gedeelte waar de meeste luxe hotels, winkelcentra, clubs en de Petronas Twin Towers gelegen zijn.

  • Tuanku Abdul Rahman

Deze voorstad ligt vlak naast de Golden Triangle. Deze wijk is een stuk goedkoper met veel lowbudget accommodaties voor backpackers en een kleurig winkelgebied. Een beetje hiervandaan liggen de Bhatu Caves, een reeks grotten waar je ook aapjes kan spotten. 

Shoppen in Kuala Lumpur

Shoppen in Kuala Lumpur is fantastisch, of je nou een lokale markt bezoekt of een megawinkelcentrum. De winkelcentra hebben alles wat je zoekt: kleding, schoenen, tassen en accessoires van dure merken. En de prijs…. daar zal je je over verbazen. Als je helemaal goedkoop wilt gaan bieden de lokale markten uitkomst. Onder het motto 'Same same but different' zul je hier ook alle grote merken vinden. De prijzen zijn nog lager en wie zal ooit doorhebben dat het nep is?! Ook voor kunst, DVD's, horloges en andere blingbling ben je hier op het juiste adres.

Het enige dat je tegen zal houden om hier een nieuw interieur aan te schaffen zijn de restricties die de vliegmaatschappijen opleggen. Koop namelijk niet teveel, anders moet je op het vliegveld toeslagen betalen! 

Nachtleven van Kuala Lumpur

Het nachtleven in Kuala Lumpur is geweldig, ook als je als meisje hier alleen reist voel je je veilig. De drank smaakt hier prima en is voor westerse begrippen goedkoop, de DJ speelt maar al te graag je favoriete plaat en dat is alles wat je nodig hebt voor een perfecte partynight. Heb je nog wat geld op je bankrekening staan? Passeer dan zeker in de bar van het Shangri-La hotel en geniet van een frisse Strawberry Daiquiri - niets slaat deze ervaring! Over het algemeen zijn de prijzen laag en de sfeer top!

Reizen in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur beschikt over een grote internationale luchthaven dat de stad verbindt met bestemmingen overal ter wereld. Voor de meeste wereldreizigers is het een logische stopover en een paar dagen hier blijven kan zeker geen kwaad. Via KILROY boek je goedkoop een vliegticket naar Kuala Lumpur. Sommige lokale Aziatische vliegmaatschappijen bieden scherp geprijsde vluchten aan naar o.a. Thailand, Singapore en de Filippijnen. Lokaal transport is prima geregeld in Kuala Lumpur, je hebt de keuze uit bussen, taxi's en de metro, en het is allemaal best betaalbaar! 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Kuala Lumpur

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact