Maleisië

Prachtige heldere wateren met parelwitte stranden maken het heerlijk vertoeven in Maleisië.
 

Reizen naar Maleisië

De contrasten van Maleisië zullen je overdonderen, net zoals de vriendelijkheid van de bevolking. De ene dag sta je in hectische straten tussen torenhoge wolkenkrabbers, de ander dag eet je een thuisgemaakt hapje in een traditioneel dorp. Boek je reis naar Maleisië met KILROY.

Qua taal en levensstijl doet Maleisië best wel aan het moderne westen denken. Veel inwoners kunnen er goed Engels, een overblijfsel van de Engelse heerschappij tot 1957. Ook heerst er een vrij Westerse levensstijl, maar wél met een eigen, onderscheidende stempel.

Kuala Lumpur

De hoofdstad, Kuala Lumpur, wordt steeds populairder bij reizigers dankzij de vele attracties en culturele bezienswaardigheden. Ook een bezoek aan de wereldberoemde Petronas Twin Towers is een must!

De wereldberoemde Petronas Twin Towers

Borneo

Als je in de Maleisische staat Sabah bent, is een bezoek aan Borneo een must! Borneo is het drie na grootste eiland ter wereld en er is ontzettend veel te doen. Beklim Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië, ga duiken in Sipadan en ontmoet orang oetans en neusapen. 

Beklim de Mount Kinebalu - Maleisië

Cameron Highlands, Penang & Langkawi

De Cameron Highlands tonen een totaal andere, meer rustige wereld. Dit gebergte middenin Maleisië is bekend om zijn vele thee-, aardbei- en cactussen plantages, die je (op je scooter) overal tegenkomt. Ook de kusten van Maleisië zijn aanraders, met aan de westkust Penang en Langkawi

Penang biedt een weelderig woud, knusse boerderijtjes en vissersdorpjes; hoofdstad Georgetown valt op door de vele verschillende gebouwen. Neem er de kabelbaan naar Penang Hill voor een prachtig uitzicht over de berg en op de langste brug van Zuidoost Azië. Lunchen of dineren kan bij de restaurants op de bergtop, gevolgd door een tour naar Kek Lok Si, de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië, met binnenin kleine meertjes met schildpadden die je kan voeden en een knap uitzicht over Georgetown. 

De Cameron Highlands, gekend om zijn plantages

De Perhantian Islands

Aan de oostkust liggen de Perhantian Islands, twee eilanden met eindeloze stranden, kristalhelder water en prachtig koraal. In Kuala Lumpur neem je de bus naar Kuala Besut, om erna nog een half uur per speedboot verder te reizen. Koop direct een ticket heen en terug, dat bespaart je geld!

De Perhentian eilanden zijn echte bounty eilanden

Rondreizen in Maleisië

Het bussennetwerk is prima én betaalbaar. Ook zijn er leuke groepsreizen door Zuidoost-Azië inclusief Maleisië. In Kuala Lumpur zijn de bussen in goede staat en voorzien van airco, in kleinere steden ontbreekt de airco meestal. Taxi's werken in de grote steden met een meter; tussen steden of in dorpjes moet je vóór het instappen onderhandelen. Treinen rijden stipt en vaak; je bereikt er elke uithoek van Maleisië mee, ook Thailand en Singapore.

Budget in Maleisië

Lowbudget backpacken kan met 15 tot 20 euro/dag. Reken dan op simpele slaapplekken, lokaal transport en niet te prijzig eten. Wil je iets meer comfort, neem je een taxi en eet je in een middenklasse restaurant, dan geef je zo'n 30 tot 35 euro per dag uit.Winkelen is best goedkoop, bij grote winkelcentra kun je bekende merken (geen namaak!) en elektronica kopen voor redelijke prijzen. Voor de beste koopjes moet je op de lokale markten zijn en flink afdingen!

Beste reistijd voor een reis naar Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat, temperaturen schommelen het hele jaar door tussen 20 en 30 graden. Houd je van het strand? Mijd dan de oostkust tussen november en januari en de westkust tussen september en december, dan is het regenseizoen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Maleisië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact