Malediven

Om verliefd op te worden: de prachtige kust van de Malediven
 

Reizen naar Malediven - het paradijs

Wat ze zeggen over Malediven is waar: het is een heerlijke reisbestemming als je op zoek bent naar die idyllische setting van witte stranden, turquoise zee, blauwe lagunes en palmbomen zover je kan kijken. De zee biedt geweldige mogelijkheden - ga bijvoorbeeld duiken op de Malediven! Boek je reis naar de Malediven bij KILROY.

Een reis naar de Malediven is als een reis naar het paradijs. Hier zijn de parelwitte stranden, helderblauwe water en hemel net dat tikkeltje witter en blauwer. De Malediven is een eilandengroep welke bestaat uit 26 atollen in een gebied dat zich uitstrekt over meer dan 1100 eilanden. Hiervan zijn er slechts 200 bewoond. Het is tevens het kleinste land in Azië en ligt in de Indische Oceaan.

Ongeveer 300.000 mensen leven in de Malediven, waarvan ruim 70.000 buitenlandse werknemers zijn die in de toeristensector werken. Het zal je niet verbazen dat het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is, al is de traditionele visserij de voornaamste bron van inkomsten van de lokale bevolking. De eilanden waar je als toerist zult verblijven liggen buiten de gebieden waar de locals leven.

Relax compleet op de paradijselijke locatie - Malediven

Duiken op de Malediven

Spendeer je dagen met het bewonderen van de prachtige onderwaterwereld die de Malediven je te bieden hebben. Op de Malediven kun je eilandhoppen, snorkelen en duiken, maar ook om te relaxen en genieten van het heerlijke eten en het klimaat. 

Duiken op de Malediven - regel het hier! 

De hoofstad Malé

Malé is de hoofdstad van de Malediven en is met slechts 75.000 inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De hoofdstad is gelegen op het grootste eiland van de Malediven en is slecht een korte boottocht verwijdert van de internationale luchthaven. Er zijn nochtans niet veel toeristen die deze stad bezoeken, daar de meeste na hun vlucht meteen op een watervliegtuig of speedboot stappen naar één van de vele resort eilanden. Enkele bezienswaardigheden in Malé zijn: de 400 jaar oude Moskee, Huskuru Miskiiy, de gouden "dome" van het Islamic Centre, de Mulee-aage (paleis).

Malé, de hoofdstad van de Malediven

KILROY tips

Zoals eerder genoemd zijn de Malediven vooral geschikt om te relaxen en genieten. Het is er niet goedkoop en er is niet geweldig veel te doen. Omdat het een islamitisch land betreft, worden expres de contacten tussen de lokale bevolking en de toeristen beperkt. Zo mag je op de toeristische eilanden gewoon alcohol drinken en je bikini of zwembroek dragen. Het is natuurlijk ook mogelijk om andere (on)bewoonde eilanden te bezoeken. Draag in dat geval gepaste kleding en gedraag je netjes met respect voor de levenswijze en cultuur van de lokale bevolking.

Eén van de beste tips: zorg voor een goede reisverzekering! Je zult het misschien onderschatten omdat je niet heel veel spannende dingen kunt doen op de Malediven en er vooral komt om te relaxen, maar mocht er iets gebeuren dan is het een plek waar je meerdere portemonnees moet leegmaken om te kunnen betalen voor medische hulp.

Accommodatie op de Malediven

Het zal je niet verbazen dat veel van de hotels op de Malediven bestaan uit de mooiste resorts, waar je alles aan luxe vindt. Veel hotels hebben een heel eiland voor zichzelf, met bungalows op palen in het water.

De prachtige resorts in de Malediven

Beste reistijd voor een reis naar de Malediven

Het weer in de Malediven is paradijselijk warm, vochtig en het hele jaar zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 29 en 32 graden, waarbij april de warmste en december de koudste maand is. Januari en februari zijn de droogste maanden en de moesson brengt de regen mee van mei tot september. De beste tijd om de Malediven te bezoeken is van december tot april. Dan is de lucht het blauwst en de vochtigheid het laagst.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Malediven

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact