China

De Chinese muur is vanaf de maan te zien. Maak een wandeling over deze enorme muur!
 

Reizen naar China

Het is onmogelijk om China in een paar woorden samen te vatten, want tijdens je reis door dit immense land word je geconfronteerd met grote extremen en zelfs de geoefende backpacker kan er onmogelijk álles zien. Reizen door China is een uitdaging en een ware culture shock. Ontdek één van 's werelds oudste beschavingen en ervaar de boeiende dagelijkse chaos op straat.

Rondreizen door China vraagt veel tijd, want je krijgt te maken met enorme afstanden. Dat maakt het echter niet minder leuk! Door de omvang van het land kun je binnen China immers van zomer naar winter reizen en van boeddhisme naar moslimgebied. Heel China bezoeken in één vakantie is niet mogelijk, dus beperk je reis beter tot een kleiner deel van het land. De massa's krioelende Chinezen, doordringende geuren, het lawaai en de algemene chaos kunnen soms best vermoeiend zijn.

Peking

Peking is bekend om de Olympische Spelen van 2008, maar de hoofdstad van China heeft zoveel meer te bieden. Bezoek de stad in het laagseizoen; tijdens de drukke Chinese feestdagen en vakanties is het er moeilijker genieten van de 'Temple of Heaven' en de Verboden Stad. De Verboden Stad ligt aan 's werelds grootste plein (Plein van de Hemelse Vrede) en was meer dan 500 jaar het machtscentrum. Ook de Chinese Muur mag niet ontbreken op je reis (tussen Simatái en Jinshanling vermijd je de grote toeristenstroom). Het attractiehoppen moe? Huur een fiets en verken de knusse, oude wijken of neem een trein naar havenstad Qingdao om een paar dagen te relaxen op het strand.

Cruisen op de Yangtze Rivier

De boot over de Yangtze Rivier voert je door het grillige berglandschap van de Drie Kloven. In dit gedeelte van de rivier word je volledig ingesloten door honderden meters hoge steile rotswanden. Boek je eigen hut van Yichang naar Chongqing en geniet van een meerdaagse cruise door dit indrukwekkende landschap. Aan boord is ook een karoakebar, waar je een biertje kunt drinken.

Shanghai

Shanghai is niet te vergelijken met elke andere Chinese stad. De Westerse cultuur is er compleet verstrengeld met de Chinese tradities. Een wandeling over de Bund, vat de stad in haar essentie, met wolkenkrabbers aan de ene rivierkade en statige Franse koloniale gebouwen aan de andere. Voor een overzicht over de gehele stad, moet je op de 88ste verdieping van de Jinmao toren zijn. Twee blokken verder kom je plots in een zee van neonlicht terecht: Nanjing Lu, dé winkelstraat van Shanghai. Vergeet in Shanghai ook niet om op een van de markten je onderhandelingstechnieken aan te scherpen. Tijd over? Overweeg een meerdaags bezoek aan de tuinen van Hangzhou en Suzhou. Vooral de theeplantages en Hangzhou's West Lake zijn meer dan de moeite waard!

Yangshuo

Reis je naar het zuiden van China, dan mag een bezoek aan Yangshuo écht niet ontbreken. Neem er de boot over de Lí Jiang of trek je voor een paar dagen terug in één van de dorpjes in de buurt en geniet van de spectaculair gevormde rotsen die hoog uittorenen boven het subtropische bos.

Het platteland van China

Als het niet lukt om het westen te bezoeken, raden we je aan een paar nachtjes op het platteland te verblijven. 'Nong jia le' is een leuk alternatief voor de onpersoonlijke, rumoerige hostels in de stad. Je logeert bij een boer in een basic kamer, waarbij de charme ruimschoots het gebrek aan comfort compenseert. 'Eten wat de pot schaft' betekent vaak dat de lunch de ochtend zelf nog kakelend over het erf scharrelde. Wat Chinees leren of een Engelssprekende Chinees vinden is een meerwaarde!

Rondreizen door China

Moe van de menigtes en de drukte? Neem dan een comfortabele 'soft sleeper' – een slaaptrein naar het westen van China. Reis terug in de tijd langs de historische 'Zijderoute'. Bezoek het Terracotta Leger nabij Xi'an, beklim de oude stadsmuur en kuier door de nauwe straatjes in de moslimwijk. Reis je door naar het westen, bezoek dan zeker Urumqi en Turpan. Verrassend schone en rustige steden met een waaier van nationaliteiten, waar heel wat te zien en te doen is. In de hete zomermaanden reis je misschien beter richting Tibet, als is enige voorbereidingen hier wel op z'n plaats. Reizen per jeep is ideaal om de lange tocht door de grillige, ruige hoogvlaktes te maken. Een tocht die wordt beloond als in de verte het beroemde Potala Paleis in Lhasa opdoemt! Ook het levendige gebied rond de Jokhang Tempel mag je hier niet missen. Bekijk onze rondreizen in China.

Beste reistijd voor China

China is een van de grootste landen ter wereld, met zeer uiteenlopende klimaatzones.  Het voor- en najaar zijn qua temperatuur de beste reismaanden. Voorzie wél een trui voor de koudere avonden.

Visumeisen China

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor China. KILROY travels is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om China binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar China

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact