Nairobi

Van de drukte van de stad naar de rust tijdens je safari door Kenia
 

Reizen naar Nairobi

Nairobi is de ideale startplaats voor een reis door Oost-Afrika. Deze stad is centraal gelegen in Kenia en van hieruit kun je alle kanten op. Alle denkbare safari's en overige activiteiten zijn hier te regelen en zelfs de witte zandstranden aan de Indische Oceaan zijn goed te bereiken vanuit Nairobi. Boek je reis naar Nairobi bij KILROY!

Daar Nairobi op de evenaar gelegen is verwacht je een warm en vochtig klimaat, maar met de hoogte van bijna 2000 meter komt de temperatuur zelden boven de 25 graden. Nairobi is een verrassend veelzijdige plaats en een geweldige backpackers bestemming (vergeet je trui niet want de nachten kunnen hier koud zijn). Van westerse clubs en cafés, een stadscentrum gevuld met wolkenkrabbers, tot een nationaal park met safari's en verschillende tours, deze stad heeft het allemaal. Het is ook de perfecte startplaats voor je avontuur in Kenia, Tanzania en de rest van Oost-Afrika. 

Wildlife in Nairobi

Safari in Nairobi - KILROY

Kenia en de rest van Oost-Afrika staat gekend om zijn gewelde safari's. Net buiten de stad heb je verschillende mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Het Nairobi National Park ligt net buiten de stad en hier kan je bijna al het Afrikaans wildlife spotten, uitgezonderd olifanten. Je vindt een aantal opvangcentra voor dieren in Nairobi, zoals het Langata Giraffe Centre, de Ngong Road Forest Sanctuary of het weeshuis voor neushoorns en olifanten. Ook langs de wegen in de stad zie je bavianen en in de vele parken in de stad kom je honderden verschillende vogels tegen.

Keniaanse roots in Nairobi

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Kenia, trek dan een dag uit om enkele historische plekken te bezoeken zoals het Norfolk Hotel, het Karen Blixen Museum (herinner je de film 'Out of Africa' nog?) en het Kenya National Museum. Duik dieper in de geschiedenis van volksstammen en bekijk traditionele volksdansen in ‘Bomas of Kenya’.

Straatleven Nairobi

Nairobi is een drukke stad, waar je van alles kunt doen. Ga lekker eten in een lokaal restaurantje en probeer een overheerlijke geitenbiefstuk genaamd ‘Nyama Choma’. Wil je nog meer soorten vlees proeven? Vergeet dan niet het wereldberoemde restaurant Carnivore te bezoeken: met een lokaal Tusker biertje in je hand kun je genieten van giraffe, wildebeest, struisvogel en krokodillenvlees. Kenia was tot 1963 een Britse kolonie, dus het spreken van Engels is geen probleem.

Veiligheid

Minder fijn, maar wel goed om te weten, is dat Nairobi helaas niet bekend staat als een heel veilige stad. 'Nairobbery' is een veelzeggende bijnaam en de criminaliteitscijfers spreken dan ook voor zich. Wees voorzichtig! De andere bijnaam is 'Green city in the Sun', en als je goed op je spullen past, zal deze bijnaam je bijblijven!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Nairobi

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact