Ghana

Op de stranden van Ghana vind je veel vissersbootjes.
 

Reizen naar Ghana

Ghana heeft enorm veel te bieden: van geweldige safaritochten tot relax momenten aan prachtige stranden. De grote variatie aan landschappen maakt Ghana een bijzonder land met prachtige natuur. KILROY kan je helpen bij het boeken van je reis naar Ghana!

Bezoek Accra

Ghana is een populaire bestemming voor vrijwilligerswerk

Je rondreis door Ghana begin je waarschijnlijk in de hoofdstad Accra. Deze stad is één van de meest populaire reisbestemmingen van West-Afrika. Als je tijd hebt, bezoek dan zeker de twee lokale markten van Accra, Kaneshie en Makola Market. Op de markt van Kaneshi vind je meer eten en kruiderijen terug waar Makola dan weer meer souvenirs heeft. Deze stad is behoorlijk modern en je vindt er vele musea en een geweldig nachtleven terug. De mix van Afrikaanse en westelijke muziek en dans schept een geweldige atmosfeer. Niet ver van Accra vind je verschillende stranden, het meest beroemde is Coco Beach.

Een flink deel van de bevolking is werkzaam in de cacao-industrie, toch hebben deze mensen het beter dan hun voorouders, zoals je kunt zien in Cape Coast Castle. Vanuit dit kasteel werden Ghanezen als slaven verkocht, gebrandmerkt en naar westerse landen verscheept. Er zijn alleen al in Cape Coast Castle 2 miljoen slaven ondergebracht, waarvan een derde het niet overleefde. Aangrijpend, maar wel een belangrijk stukje geschiedenis! In Elmina vind je overigens een soortgelijk fort, maar hier waren het de Nederlanders die zich schuldig maakten aan het voeren van slavernij.

De Ghanese keuken 

Het eten in Ghana is echt geweldig en als je van vis en schaaldieren houdt dan is deze plek de hemel op aarde voor jou. Ghana is gekend om zijn fufu, een soort elastische brij, die kan gemaakt worden op basis van maïs, bananen of rode vruchten zoals maniok, yam of cocoyam.

Ghana, een paradijs voor visliefhebbers

Kumasi

Kumasi is de op een na grootste stad van Ghana. Vanwege de goudmijnen is dit een van de rijkere steden in Ghana. Bovendien is het een belangrijk centrum van de lokale cacaoteelt en de kap en verwerking van lokaal hardhout.

Kumasi was de hoofdstad van het oude Ashanti-rijk. Het paleis van de Ashanti koning, het Manhyia Palace Museum en het Centre for National Culture zijn bijzondere bezienswaardigheden. Breng ook zeker een bezoekje aan de Kejetia Market, dit is de grootste openlucht markt van West-Afrika. Hier vindt je een chaotische verzameling van kleding, groente, fruit en souvenirs terug.

Mole National Park

Natuurlijk vind je in Ghana ook verschillende nationale parken. Het Mole National Park is één van de populairste van Ghana en het savannelandschap van dit park leent zich perfect voor wandelsafari's. De olifantenpopulatie is zeer dicht in het park dat een gebied van 5000 vierkante kilometer beslaat. Hier moet je dus wel wat wildlife kunnen spotten! Daarbij is het landschap op zichzelf al de moeite waard, een mooie ervaring dus om aan je Ghana-avonturen toe te voegen!

Beste reistijd voor Ghana

Ghana kent een tropisch klimaat. Aan de kust in het zuidoosten is het warm en betrekkelijk droog. In het zuidwesten is het voornamelijk heet en vochtig en het is droog in het noorden. De beste reistijd voor Ghana is van december t/m februari. Ghana kent twee regenseizoen: van april tot juli en van september t/m oktober. In de praktijk betekent dat je om de één of twee dagen meestal tegen de avond een regenbui van een uur of twee mag verwachten. In juli en augustus is het op de meeste plaatsen tropisch heet.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Ghana

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact