Gambia

Bezoek de kleurrijke lokale markten in Gambia
 

Reizen naar Gambia - het prachtige West-Afrika

Gambia is één van de kleinere landen van Afrika. Een lange en smalle strook land, 500 km lang en 50 km breed. Gambia wordt omgeven door Senegal en grenst aan de prachtige West-Afrikaanse kust. Het land wordt in twee gedeeld door de Gambia rivier die er dwars doorheen het land stroomt. Reis met KILROY naar Gambia voor je volgend avontuur.

Tijdens je reis door het land zal je zeker onder de indruk zijn van de prachtige kustlijn van het land. Palmbomen, helder blauw water en prachtige witte zandstranden maken deze plaats tot de ideale bestemming voor al diegenen onder ons die dromen van heerlijk te relaxen in de zon. Niet zo'n zonneklopper? Niet getreurd, Gambia heeft een beetje van alles. Van lokale vissersdorpjes tot super-deluxe resorts. Het land is al een aantal jaren een populaire bestemming voor het charter toerisme, voornamelijk in de Scandinavische landen. Aangezien de officiële taal Engels is, is het gemakkelijk voor toeristen om te communiceren met de lokale bevolking. 

Reis naar Gambia en ga kajakken op de Gambia Rivier

Gambia heeft veel meer te bieden dan enkel zon, zee en strand. Het land wordt doormidden gesneden door het Gambia rivier. Deze rivier stroomt zowel door savannes als regenwouden door. Neem één van de lokale kano's, een pirogue genaamd, en ontdek de prachtige West-Afrikaanse natuur. Het Gambia River National Park is een zeker een bezoekje waard! Het park bestaat uit vijf verschillende eilanden waar verschillende groepen apen leven. 

Apen in het Gambia River National Park

Ontdek het Kiang West Nationaal Park in Gambia

Het Kiang West National Park is één van de grootste toeristische attracties in Gambia. Het is het grootste beschermd natuurreservaat van Gambia en opgericht in 1987. Het park is gekend om de vele verschillende vogelsoorten die je er terugvindt. 

Reis naar Banjul - de hoofdstad van Gambia

Heb je genoeg van al de lokale vissersdorpjes, nationale parken en luxe resorts? Trek er dan op uit naar de hoofdstad van het land, Banjul. Dit is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld met een 50.000-tal inwoners. 

Banjul werd in 1816 opgericht door de Britten en je vindt er nog steeds de typische Britse koloniale huizen en brede straten terug. Bezoek het Nationaal Museum van Gambia en leer meer over de geschiedenis van Gambia en hoe het land onafhankelijk werd of neem een ferry naar de overkant van de Gambia rivier. De luchthaven bevindt zich op een 24 km buiten het stadscentrum. 

Het echte stadsleven in Gambia vind je terug in de grootste stad van het land, Serekunda. Hier vind je het bruisende stadsleven terug met verschillende restaurants, shops en bars in het centrum. Hier vind je dan ook de meeste toeristen terug!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Gambia

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact