Bekijk alle tours

Working holiday USA

 • Working holiday in de VS
  Working holiday in de VS
 • Working holiday in Amerika
  Working holiday in Amerika
 • Working holiday in Amerika
  Working holiday in Amerika
 • Working holiday in Amerika
  Working holiday in Amerika

Zou je het te gek vinden om een zomer lang aan de slag te gaan als camp counsellor op een summercamp in Amerika? Wil je spannende verhalen voorlezen bij het kampvuur, kinderen meer laten weten over de natuur en een deel uitmaken van een traditioneel, Amerikaans summercamp? Met een Working Holiday in Amerika daag je niet alleen jezelf uit, maar kan je ook nog een maand reizen door dit bijzondere land. Een tijd om nooit meer te vergeten! Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het seizoen van 2017.

Wat is een summercamp USA?

Elk jaar komen honderden Amerikaanse kinderen tussen de vijf en zeventien jaar naar één van de duizenden summercamps door heel Amerika. De specifieke activiteiten verschillen van kamp tot kamp, maar de sfeer, gezelligheid, vriendschappen en avonturen blijven hetzelfde. Of de kinderen nu een week of acht weken blijven, iedereen leert elke dag iets nieuws en maakt even veel plezier! Deze summercamps zijn bijzonder leuk, zowel voor de kinderen als de camp counsellors.

Hoe ziet een dag op het summercamp eruit?

De dag begint om 7:00 à 8:00 uur 's morgens met een ontbijt. Jij zorgt er voor dat de kinderen op tijd aan tafel zitten. Hier worden de plannen van de dag besproken. Vervolgens gaan de activiteiten van start, een activiteit neemt meestal een uur in beslag. Dan is het lunchtijd waarna een kleine pauze plaatsvindt. Daarna is het tijd voor wat activiteiten in de namiddag en dan is er het avondeten. ’s Avonds wordt het kampvuur gemaakt en rond een uur of negen is het bedtijd. Misschien voor jou wat aan de vroege kant, maar uiteindelijk een prima tijd zodat je de volgende dag weer vroeg klaar staat om dit allemaal te herhalen.

Kanoën op een Summercamp in de USA

Activiteiten op het summercamp

Het summercamp biedt veel verschillende spellen, sporten en knutselactiviteiten om de kinderen te vermaken en inspireren. Voor de summercamps wordt er altijd gezocht naar ervaren camp counsellors die gespecialiseerd zijn in activiteiten als bouwen, sporten of andere activiteiten die worden aangeboden op het summercamp. De volgende activiteiten worden grootendeels op de summercamps aangeboden:

 • Kunst, cultuur en toneel

Keramiek, lederbewerking, sieraden maken, schilderen, fotograferen, glas in lood, houtwerk, drama, computers, koken, muziek en zang.

 • Bewegen

Aerobics, dansen en yoga.

 • Sporten

Atletiek, boogschieten, baseball, basketbal, BMX, kanovaren, karten, lacrosse, fietsen, hockey, gymnastiek, paardrijden, kajakken, vechtsporten, mountainbiken, paintball, rotsklimmen, schermen, touwknopen, roeien, zeilen, skateboarden en voetbal.

Boogschieten op een summercamp in de USA - Working Holiday

Ben ik geschikt als camp counsellor?

Het summercamp is altijd op zoek naar jonge camp counsellors die kinderen in Amerika een geweldige zomer willen geven en nieuwe technieken en sporten willen leren. Heb je ervaring met leiderschap, kinderen en/of activiteiten die worden aangeboden op het summercamp, dan kom je in aanmerking - mits je ook aan de voorwaarden hieronder voldoet.

Voorwaarden

 • Je bent tussen 19 en 27 jaar oud
 • Je kan een goed woordje Engels
 • Je bent goed met kinderen
 • Je bent vriendelijk, verantwoordelijk en een teamplayer
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van kinderen, sporten als klimmen, watersport, tennis, zwemmen en/of andere activiteiten die worden aangeboden tijdens het summercamp.
 • Je bent sportief ingesteld en doet van activiteiten in de natuur
 • Je bent beschikbaar vanaf half juni voor 10 weken

Wanneer begint het summercamp?

Het summercamp in Amerika begint half juni 2017 t/m eind augustus 2017.

Wat kost een summercamp USA?

De kost van een summercamp USA is €730. Dit is inclusief:

 • Vliegticket naar New York of Boston H/T (vertrek vanuit BRU of AMS)
 • Luchthavenbelastingen
 • Airport pick-up bij aankomst
 • Eerste nacht in het hostel waar je andere camp counsellors ontmoet en je een eerste briefing krijgt
 • Vervoer naar je summercamp op de tweede dag (bus/ pick-up/ vlucht)
 • Accommodatie
 • Eten en drinken
 • Zakgeld oplopend tot USD 1200 (afhankelijk van leeftijd en ervaring)
 • Zorgverzekering tijdens je gehele verblijf in Amerika (we raden het aan om ook een reisverzekering af te sluiten)
 • Hulp bij het aanvragen van het J-1 Visum
 • SEVIS – een Amerikaanse overheid fee
 • Sollicitatie voor vertrek
 • Een infomeeting voor vertrek
 • Oriëntatie en training in Amerika
 • Gebruik van alle faciliteiten op het summercamp
 • 30 dagen om te reizen door Amerika na het summercamp
 • Administratiekosten

Wat is niet inbegrepen:

 • Visumkosten (J-1 visum)
 • Verklaring Omtrent Goed Gedrag

 

Vrij reizen na het summercamp

Na het summercamp mag je nog 30 dagen reizen door de USA met je visum. Boek een campervan of huurauto en breng een bezoekje aan je Amerikaanse mede camp counsellors. Is een roadtrip toch niet echt jouw ding dan kan je natuurlijk ook lekker met een groep jongeren een groepsreis door Amerika maken - camp counsellors krijgen 10% korting bij Trek America

Roadtrip door Amerika - Working Holiday USA

Het aanmeldproces voor camp counsellor

Je kan je aanmelden als camp counsellor t/m 15 maart 2017. We adviseren je vroeg aan te melden, zodat je zo snel mogelijk weet of je als camp counsellor aan de slag kan in de zomer van 2017. Plaatsingen zijn niet gegarandeerd. Na het aanmelden vindt er een sollicitatie plaats.

 1. Aanmelden
  Zodra je aanmelding binnen is, neemt onze Working Holiday coördinator zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Sollicitatie
  De Working Holiday coördinator nodigt je uit voor een sollicitatie om te bepalen of je geschikt bent als camp counsellor.

 3. Aangenomen
  Heb je de skills om aan de slag te gaan op een summercamp, dan gaan we alle papieren in orde maken en je helpen bij het aanvragen van het J-1 Visum.

 4. Skype-meeting
  Nadat jij hebt aangeven wat je voorkeuren zijn en waar je graag zou willen werken, wordt er een summercamp voor je uitgekozen die het best bij je past. Met dat summercamp heb je een Skype-meeting zodat je alvast kennis hebt gemaakt en al je vragen kan stellen vóór vertrek.

 5. Pre-departure meeting
  Vlak voordat het avontuur gaat beginnen, vindt er een pre departure meeting plaats. Tijdens deze meeting krijgen jij en andere camp counsellors alle laatste informatie van onze Working Holiday coördinator. Zo ben je helemaal ready to go!
Wil jij graag werken als camp counsellor in Amerika?
Aanmelden


FAQ


Wie kan zich aanmelden voor een summercamp USA?
Iedereen tussen de 19 en 27  jaar die ervaring heeft met kinderen, leiderschap en/of activiteiten die op het summercamp worden aangeboden, kunnen zich aanmelden voor camp counsellor op een summercamp in Amerika.

Tot wanneer kan ik me aanmelden als camp counsellor?
Je kan je aanmelden als camp counsellor t/m 15 maart 2017. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het seizoen van 2017.

Kan ik me aanmelden als ik nog geen 19 ben voor half juni 2017?
Nee. In verband met het J-1 Visum ben je verplicht 19 jaar of ouder te zijn op het moment dat je vertrekt naar Amerika.

Wanneer start en eindigt het summercamp in 2017?
Half juni 2017 t/m eind augustus 2017 vinden de summercamps plaats. Hoe eerder jij aan de slag kan in de zomer, hoe sneller je in aanmerking komt voor camp counsellor.

Kan ik me ook aanmelden als ik minder dan 10 weken kan werken?
Nee, het heeft geen zin je aan te melden als je later dan half juni 2017 kan beginnen. Iedereen dient beschikbaar te zijn voor 10 weken.

Welke ervaring moet ik hebben?
Je hebt ervaring met het begeleiden van kinderen, sporten als klimmen, watersport, tennis, zwemmen en/of andere activiteiten die worden aangeboden tijdens het summercamp.

Heb ik vrije uren of dagen?
Gemiddeld heb je een vrije dag per week, maar ook kortere tijden als een middag of avond vrij gedurende de week. Dit verschilt per summercamp.

Hoe kom ik bij het summercamp?
Het ligt aan het summercamp of je wordt opgehaald vanaf het vliegveld of dat er een transfer voor je klaar staat die je brengt naar het summercamp. In beide gevallen is vervoer voor je geregeld! Transfer naar het vliegveld terug is niet inbegrepen, deze dien jezelf te regelen. Normaal gezien wordt je opgepikt aan de luchthaven en breng je de eerste nacht in een hostel door waar je andere camp counsellors ontmoet en je eerste briefing ontvangt.

Wat is een J-1 Visum?
Om te werken als camps counsellor in Amerika heb je een J-1 visum nodig. Om het J-1 visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade, dien je in het bezit te zijn van een DS-2019. Wij helpen je persoonlijk met het aanvragen van dit DS-2019 formulier.

Contact