{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Kosten tijdens de reis

dinner-asia-planning-local-costs-cover

Welke kosten maak je tijdens de reis

Tijdens je reis heb je natuurlijk te maken met dagelijkse kosten, maar daar komen ook de kosten voor geplande en ongeplande activiteiten bij. Onderschat het belang van een goed budget niet. Niemand wil halverwege een lange reis zonder geld komen te zitten en noodgedwongen weer naar huis moeten. Bovendien betekent plots krap bij kas zitten tijdens je reis vaak ook dat je de dingen niet kunt doen die je graag wilde doen, zoals duiken en bungee jumpen. En dat is best zonde!

Babbelen over jouw reis? Kom langs

Wat zijn de dagelijkse kosten?

Naast de kosten die je thuis in België al hebt gemaakt, zijn er kosten die op reis maakt. De dagelijkse kosten op reis bestaan grotendeels uit kosten voor eten, accommodatie en lokaal transport. Hoe hoog de kosten precies zullen uitvallen, dat is moeilijk te zeggen. Je reiskosten zijn immers afhankelijk van waar je bent, het aantal mensen waarmee je reist, hoe vaak je gaat feesten, de tours en trips die je gaat maken en het wel of niet beschikbaar zijn van goedkope accommodaties. Wel hebben we een aantal vuistregels die kunnen helpen bij het inschatten van je totale reiskosten:

  • Reis je samen, dan liggen de totale dagelijkse kosten gemiddeld maar 50% hoger dan als je alleen reist. Doordat je veel kosten kunt delen ben je per persoon dus goedkoper uit.
  • De hoogte van de kosten voor het dagelijkse leven zijn afhankelijk van de plek waar je je bevindt. In Japan bijvoorbeeld zal een maaltijd ongeveer evenveel kosten als een goedkoop hotel met ontbijt in India. Maak je een wereldreis, dan is het aan te raden om dure en goedkopere bestemmingen met elkaar af te wisselen. Het leven in Noord-Amerika, Europa, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en grote delen van de Caribische Eilanden is een stuk duurder dan het leven in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië, India, China, Thailand en Zuid-Amerika.
  • In de goedkoopste landen spendeer je per dag zo'n 15 tot 25 euro, inclusief transport. In de dure landen, zeker in de grote steden, kunnen de kosten oplopen tot 50 à 60 euro per dag.
  • Ben je van plan om ook te gaan werken tijdens je reis, houdt er dan rekening mee dat de lonen in de meeste landen een stuk lager liggen dan in België. Ook doe je vaak gewoon vakantiewerk, wat niet al te best betaald wordt. Het kost je al snel 2 maanden werk om er één maand van rond te kunnen reizen. Wel is het natuurlijk een fantastische ervaring. Onze tip: werk niet om je reis te bekostigen, maar doe het voor de unieke ervaring!

Verdeel je reisbudget

Deel de kosten die je verwacht tijdens je reis te gaan maken op in een aantal categorieën:

  1. Accommodatie: je kunt de prijzen van veel hotels en hostels alvast bekijken op websites.
  2. Vervoer: met de bus, trein, eigen auto, camper en met het vliegtuig.
  3. Maaltijden en boodschappen: je dagelijkse 'stay alive' voorzieningen.
  4. Eten en drinken bij het uitgaan: door dit apart te berekenen kun je tijdens je reis bekijken wat je zou besparen door een paar avonden niet uit te gaan.
  5. Excursies: alles wat je van plan bent ter plekke te gaan doen, maar nog niet van tevoren geboekt hebt (bungee jumpen, bioscoop, raften, duiken, enz.).
  6. Onvoorziene uitgaven: houd altijd 10% achter de hand als buffer.

Kortingskaarten

Korting is altijd fijn en al helemaal tijdens je reis. Wij hebben verschillende kaarten waarmee je overal ter wereld kortingen krijgt op accommodatie, restaurants, vervoer, musea en concerten. Fulltime studenten kunnen een ISIC kaart krijgen, jongeren tussen de 12 en 30 jaar een IYTC-kaart en fulltime leraren kunnen gebruik maken van de ITIC-kaart om kortingen te ontvangen. 

Ook boek je bij ons flexibele studenten- en jongerentickets met de kortingskaarten.

Betalen in het buitenland

Al eerder las je dat het handig is om cash geld bij je te hebben. Dat is zeker zo, echter kost het geld om cash uit de automaat te halen aan de andere kant van de wereld. Daarom zouden we wel aanraden om zoveel mogelijk met je creditcard te betalen als dit mogelijk is, dat brengt vaak de laagste kosten met zich mee. Haal je geld uit een automaat, dan is vaak je bankkaart iets goedkoper. Maar het is slim om van te voren bij jouw bank te bekijken hoeveel alles kost. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?